Het laatste nieuws


Het laatste nieuws in omgekeerd chronologische volgorde:


Vorig jaar waren we er voor het eerst bij het integratietoernooi van TTC Asterix uit Venlo-Blerick. Ook nu hadden we er weer zin, lees Kees en Monique, om deel te nemen aan dit gezellige toernooi op zondag 5 november. En deze keer hadden we Bruno meegenomen. Hij ging voor de eerste keer mee en was best wel zenuwachtig. Het team kwam ruim op tijd aan bij de sporthal en er was dus tijd voor een drankje.

Bruno in actie in Blerick
Bruno in actie in Blerick
(klik op de foto voor een vergroting)

In de middag begonnen netjes op tijd de wedstrijden. We gingen naar de hoek van de zaal, waar de tafels voor de spelers van klasse 3 en 4 al netjes op een rijtje klaarstonden. In dat hoekje werd het al gauw heel gezellig omdat iedereen bij elkaar kwam zitten.

Monique speelde in haar vertrouwde klasse 3 een zeskamp, terwijl Kees en Bruno in klasse 4 in een achtkamp terecht kwamen.

Kees in actie in Blerick
Kees in actie in Blerick
(klik op de foto voor een vergroting)

Bruno mocht de eerste wedstrijd tegen "Keesje". Dat was erg fijn, want die kende hij tenminste. De zenuwen verdwenen al gauw naar de achtergrond en ook tegen de andere spelers speelde hij leuke wedstrijden die soms toch nog spannend werden. Bruno won al zijn wedstrijden, terwijl Kees er twee verloor, van teamgenoot Bruno in een spannende vijfsetter en van Mark A op een wat overtuigender wijze.

Monique in actie in Blerick
Monique in actie in Blerick
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique verloor ook twee van haar wedstrijden, twee tegenstanders lieten haar geen kans.

Om een uurtje of vijf waren de wedstrijden gespeeld en gingen we weer naar de kantine voor de prijsuitreiking. Kees en Monique waren derde geworden in hun klasse. Helaas bij dit toernooi was er geen prijs voor nummer 3.

Eerste prijs voor Bruno in Blerick
Eerste prijs voor Bruno in Blerick
(klik op de foto voor een vergroting)

Maar dan de nummer 1 in klasse 4. Ja, ja, Bruno was het gelukt om bij zijn debuut eerste te worden. Voor hem was er een beker en de eer om daarmee op de foto te mogen. Na een praatje en een drankje was het weer tijd voor de thuisreis en kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

De uitslagen:

Uitslagen van Bruno in Blerick

Uitslagen van Kees in Blerick

Uitslagen van Monique in Blerick
De uitslagen van Bruno, Kees en Monique in Blerick
(klik op een plaatje voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


Beste leden van Redeoss,

Onlangs ben ik in het bezit gekomen (uit de nalatenschap van een overleden familielid) van een scootmobiel, type Freerider van het merk Richmond. De scootmobiel heeft vier wielen; de oplader zit erbij en hij is verzekerd tot medio februari 2018.

Scootmobiel

Wellicht heeft iemand van Redeoss hier interesse in.

De scootmobiel staat in Rijswijk. Bij serieuze interesse mag u mij altijd mailen op ellen@redeoss.nl.

Hartelijke groeten,

Ellen Naaborg


Zaterdag 21 oktober werd de tweede ronde van de Toernooidivisie B georganiseerd in sporthal Cleijn Duin in Katwijk, de thuishaven van Grasshoppers. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Arif, Bennie, John, Kees, Mario en Peter.

Het team van Redeoss in Katwijk
Het team van Redeoss in Katwijk
(klik op de foto voor een vergroting)

Fluiten & tafelen
Om 10:30 uur moesten we fluiten en tafelen bij de wedstrijd DOV 2 - Grasshoppers 2: 62-41. Arif, Bennie en Kees bemanden de tafel en John floot bij deze wedstrijd. De sheet werd op de ouderwetse manier ingevuld, dus nog geen Ei-pad gebruiken, maar met een gekleurde balpen op papier in viervoud invullen. De wedstrijd ging snel heen en weer, zodat wij aan de tafel na de eerste minuten een tandje bij moesten schakelen om het bij te kunnen houden. Zelfs Michel (#15) van DOV hield het voor ons in de gaten of het goed ging. En wij konden genieten van de passes die hij gaf. Peter floot later bij de wedstrijd Grasshoppers 2 - Crackerjacks: 57-31.

Nino is beter...
De eerste wedstrijd is tegen Arrows'81. Nino, die geblesseerd zou zijn, kon niet een wedstrijd fluiten, dus verwachten wij hem ook niet in het veld te zien als wij tegen Arrows'81 moeten spelen. En ja hoor, hij was beter genoeg om de wedstrijd tegen zijn oude cluppie te spelen.

Redeoss had één wissel en bij de eerste wedstrijd wilde John dit zijn. De wedstrijd werd begonnen met een sprongbal tussen Kees (#8) en Nino (#11) van Arrows'81, die Nino gewonnen heeft. Hij zit zo hoog dat hij moeite heeft om zijn handen aan de hoepels van de rolstoel te krijgen. Zijn voordeel in lengte levert hij in bij zijn snelheid, hahaha.

Arif opende de score voor Redeoss en de rest van de spelers deed het hem na. Alleen John niet, omdat die langs de kant stond. Het eerste kwart werd gewonnen met 12-2. In de tweede periode werd er goed door gegaan, maar wist Arrows'81 ook te scoren. Het verschil liep op naar 14 punten. De periodes drie en vier heeft Redeoss verloren met een klein verschil. Dat was nog even billen knijpen.
Eindstand Redeoss - Arrows'81 3: 35-28.

Peter in actie in Katwijk
Peter in actie in Katwijk
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees bleef kijken...
Een wedstrijd tegen WSV blijft apart. Vorig seizoen zaten diverse spelers bij de Crackerjacks. Ze zijn nu weer terug op het oude nest, waarmee zij destijds kampioen van de B-divisie geworden zijn. Wie weet dat nog...? Het beloofde een leuke wedstrijd te gaan worden tegen een mix van oude bekende en nieuwe spelers.

De eerste periode werd goed begonnen, maar er werd ook duidelijk gemaakt door WSV dat, als je scoorde, zij je zouden tegenhouden om terug te gaan naar de verdediging. Ondanks dat werd de periode verloren met 1 punt verschil. Het tweede kwart werd eveneens met 1 punt verschil verloren.

Na de derde periode was het verschil opgelopen naar 3 punten en was de stand 35 -38. Het vierde kwart werd dus begonnen met 3 punten achterstand. Dat moet goed te maken zijn. Mario ging in de bucket, René maakte op hem een fout en hij krijgt twee vrije worpen. Helaas wist hij ze niet te verzilveren en kort daarop scoort René (#5) van WSV wel. Daarna wist Bennie nog te scoren en kregen we een aantal breaks om onze oren wat uiteindelijk het verschil maakte.

Kees Crackerjacks was nog wel gebleven om ons aan te moedigen maar dat heeft niet geholpen, hahaha.
Eindstand Redeoss - WSV: 39-50.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Verslag en foto's van Martijn (#6):

Op zaterdag 14 oktober werd de tweede ronde van de Toernooidivisie C georganiseerd in sportzaal Houtkwartier in Leiden, de thuishaven van BS Leiden. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, David, Erik Jan, Jérôme, Martijn, Mike en Peter.

Erik Jan als scheidsrechter in Leiden
Erik Jan als scheidsrechter in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Fluiten & tafelen
Om 10:30 uur moesten we fluiten en tafelen bij de wedstrijd Hoofddorp - JBC/Noorderhaven. Erik Jan floot. Martijn had beloofd te tafelen, maar was iets te laat om dat ook voor te bereiden. Echter, Albert had alle voorbereidingen gedaan. Martijn kon net voor het begin van de wedstrijd aanschuiven en beginnen met schrijven. David hield het scorebord bij en Jérôme deed de 24-secondenklok. Het was een leuke wedstrijd om te fluiten en te tafelen. In verband met de "week van de scheidsrechter" kregen alle scheidsrechters aan het eind van de wedstrijd een bloemetje van de captains van beide teams. Dat had BS Leiden mooi georganiseerd!

Vierde kwart was teveel!
Om 12:15 uur de wedstrijd RBVM - Redeoss 2. We begonnen met Albert en Mike als wisselspelers. In het eerste kwart kwam RBVM niet goed voor de dag en scoorden ze maar één keer. Daarentegen wij ook maar drie keer, dus een rustig begin van de wedstrijd: 2-6. In de tweede periode deed RBVM het iets beter en wij scoorden geheel niet: 8-0. Ruststand: 10-6 in het voordeel van RBVM. In de derde periode ging het gelijk op. Met een hele mooie score van David, die ook een bonus vrije worp opleverde, die David ook netjes maakte en dus 3 van de 9 punten van dit kwart waard waren: 10-9. In het vierde kwart begonnen we wat moe te worden en waren we de extra macht, die RBVM in de strijd gooide, niet de baas: 18-7.
Eindstand RBVM - Redeoss 2: 38-22.

Uit de wedstrijd RBVM vs. Redeoss in Leiden
Uit de wedstrijd RBVM vs. Redeoss in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Om 14:15 uur floot Erik Jan ook bij JBC/Noorderhaven - BS Leiden. Ook hij kreeg hiervoor natuurlijk een bloemetje! Hij heeft ons beloofd daarmee een mooie dame te gaan versieren, dus we wachten de eindresultaten daarvan af!

Schaduwdraaien
Om 16:00 uur begon de wedstrijd Redeoss 2 - High Five. Tevoren had Martijn genoeg tijd om te regelen dat de wedstrijd op het nieuwe digitale wedstrijdformulier gedaan kon worden. Dat had wat voeten in de aarde, want hoe het systeem is opgezet werkt leuk voor de reguliere benen-basketbalcompetities, maar voor de rollers-toernooicompetities zitten er wat afwijkende zaken aan. Niet een ramp, maar die zaken en wat er nodig is om daar omheen te werken zijn niet duidelijk naar de clubs gecommuniceerd.

Het was dus een verrassing om te horen wat er nu echt nodig was om het te laten werken. Eigenlijk hadden we dus onze eigen tablet mee moeten nemen, maar omdat BS Leiden goed voorbereid was en als benen-club wel ervaring heeft kunnen opdoen en beter geïnformeerd is, konden we een tablet van hen lenen, daarop als Redeoss inloggen en kon deze wedstrijd, die als thuiswedstrijd voor ons op papier staat, via het mDWF (mobiele Digitale Wedstrijd Formulier) bijgehouden worden. Nog mooier was de ondersteuning van één van de vaste tafelaars van de reguliere basketballers van BS Leiden.

David in actie in Leiden
David in actie in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Wel jammer dat Hoofddorp dat ook niet zo had geregeld bij de wedstrijd die wij moesten tafelen, anders hadden wij als tafelaars daar zelf ook wat ervaring mee kunnen opdoen. Misschien de volgende ronde (door ons georganiseerd in Scheveningen) wel? Dus voor de volgende toernooien is het nodig dat we zelf een tablet meenemen, zodat we bij onze "thuis"-wedstrijden de tafel kunnen voorzien van een tablet die is ingelogd op onze verenigingsaccount. Als alle teams dat doen, dan kunnen we alle wedstrijden netjes snel online zien en werkt het zoals bedoeld (dat wil zeggen: dan kan de NBB gaan werken aan een verbeteringsslag in de inhoud van de software, want daarin is nog veel te halen...). De manier waarop de bond dit naar ons communiceert is bedroevend, want eigenlijk moeten we alles zelf, achteraf, uitvinden.

Maar dan de wedstrijd nog: Albert, Erik Jan, Martijn, Mike en Peter als "starting five" en David en Jérôme als wissels. We kunnen kort zijn over de wedstrijd: die hebben we verloren... Het lukte maar niet en High Five uit Tilburg was sterker dan verwacht. Het fluiten van Richard van BS Leiden was wel goed, maar zijn collega van JBC liet wat steken vallen en vooral Albert kreeg een aantal magische P's die totaal niet aan ons of aan Albert werden uitgelegd, dus we hadden geen idee wat Albert nu fout deed. Het is een duidelijke les voor fluitisten: eerst duidelijk en hard fluiten (dat scheelde er ook veel te vaak aan), dan duidelijk maken wat er mis is aan het veld (inclusief je collega-scheidsrechter) en dan pas aan de tafel gaan vertellen wat ze moeten opschrijven. Dat laatste kreeg alle aandacht, maar als het veld met vraagtekens in de ogen staat te kijken waarom het spel stilligt, wie de schuldige is en wat er nu moet gaan gebeuren (inworp of vrije worp), dan wekt dat veel frustratie op...
Eindstand Redeoss 2 - High Five: 14-30.

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 14 oktober kwamen drie van onze leden naar sporthal De Zielhorst te Amersfoort voor het eerste ranglijsttoernooi tafeltennis van het seizoen 2017-2018. Adri, Kees en Monique begonnen hun dag natuurlijk met een bakje koffie/thee en een gezellig praatje. Maar al gauw moesten ze naar de sportzaal, want om 10:00 uur was de opening van het toernooi.

Snel daarna begonnen ook de wedstrijden. Anders dan anders was dit keer dat de rolstoelers in klasse 4 t/m 6 apart speelden van de lopers. In klasse 1 t/m 3 was het nog wel gewoon gemengd. Op de vraag, waarom dit nu is bedacht, bij een commissielid, was het antwoord: "er is vanuit het veld om gevraagd". De rolstoelspelers die wij tegen waren gekomen, vonden het in ieder geval niet leuk. Zij wilden veel liever op sterkte spelen met de lopers erbij. Meer wedstrijden en ze kunnen winnen als ze het slim spelen. Maar het sluit weer wel beter aan bij de wensen voor aansluiting van het internationale veld. We gaan wel zien wat het gaat worden.

Monique in actie in Amersfoort
Monique in actie in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique mocht als eerste in haar poule, klasse 3, aan de bak. Ze begon tegen Gerard in een spannende viersetter. Ook tegen Eric en Erwin had ze een viersetter nodig om te kunnen winnen. Tegen de twee nieuwkomers had ze het ook al niet gemakkelijk. Yannick moest duidelijk zijn draai nog vinden en had het lastig met haar service. Monique won deze wedstrijd, het lukte Yannick net niet om er meer sets uit te slepen. Tegen Machiel werd het heel anders. Hij had echt alles terug en wat Monique ook probeerde het lukte niet. Wel ging Monique als eerste door naar de halve finale.

Kees begon in zijn poule, klasse 4, met een super spannende vijfsetter tegen Mark. Hij verloor de laatste set met 10-12. De volgende wedstrijd tegen Melanie was al net zo. Hier won hij de vijfde set met 12-10. Van Stijn en Henk wist Kees met duidelijkere cijfers te winnen. En Thomas..., die al verschrikkelijk trots was dat hij als gepromoveerde speler nu in klasse 4 speelde..., versloeg Kees en kwam dat dan ook gelijk na deze wedstrijd bij Adri en Monique melden. Hier was natuurlijk een felicitatie op zijn plaats, nietwaar. Kees had nog een wedstrijd staan, maar tegenstandster Femke was ziek naar huis gegaan. Deze heeft hij gewonnen met de term "walk-over". Ondanks dat redde hij het niet voor de hoofronde. Hij mocht door naar de troostronde.

Kees in actie in Amersfoort Adri in actie in Amersfoort
Kees en Adri in actie in Amersfoort
(klik op een foto voor een vergroting)

Adri speelde in haar klasse 6, in een poule met alleen rolstoelers. Zij speelde vijf wedstrijden in één poule. Meer tegenstanders waren er niet. De wedstrijden waren over de hele dag uitgesmeerd. Ze had tijd genoeg om de andere twee spelers van Redeoss aan te moedigen. Ze wist van Mark met duidelijke cijfers te winnen. Tegen de andere spelers kostte het veel meer moeite. Maar ze kwam wel als winnares uit de poule. Mooi, mooi en nog eens mooi.

Ondertussen mocht Monique op voor de halve finale; deze zou gespeeld gaan worden tegen André. Hij gaf voor de wedstrijd al aan dat hij bij het inspelen wilde gaan beslissen of hij doorging of niet in verband met zijn schouderblessure. Alles uitgeprobeerd, op zijn verzoek dat dan weer wel, om te kijken of het verstandig was de halve finale te gaan spelen voor hem of niet. Het werd een niet. Deze wedstrijd won Monique nu zonder te spelen en op de sheet kwam de term "opgave". Jammer, de volgende keer gaan ze er weer voor. Deze wedstrijden zijn altijd spannend en allebei kunnen ze winnen. Monique ging dus door naar de finale. Na een korte pauze was daar Stefan die ook de finale had weten te bereiken. Een echte finale waardig begonnen ze met een "thriller" set, die eindigde in 12-10 voor Monique. Daarna lukte het niet meer voor Stefan en Monique werd eerste in klasse 3 die dag.

Kees speelde de eerste ronde in de troostfinale tegen de latere winnares van de medaille troostfinale in klasse 4, Bolou. Hij weerde zich dapper, wist nog bijna de tweede set te winnen, maar helaas de 12 viel aan de andere kant. In de derde set was het lampje uit. Hij was uitgeschakeld voor de vervolgwedstrijden. Samen met Monique kon hij de laatste wedstrijden van Adri nog bewonderen. Hierna was het weer tijd om gezamenlijk naar de kantine te gaan voor een drankje om te wachten op de prijsuitreiking.

De prijsuitreiking in Amersfoort
De prijsuitreiking in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

De prijsuitreiking werd deze keer toch wel speciaal voor onze drie spelers. Er waren er maar liefst twee eerste geworden in hun sterkte klasse. En Kees mocht de foto's nemen, heel belangrijk. Maar eerst werden nog de bekers uitgereikt aan de winnaars van het ranglijstseizoen 2016-2017. Monique mocht uit handen van een bekende Nederlander haar prijs in ontvangst nemen. Deze reikte daarna ook de dagprijzen uit en hij deed dit echt heel vlot en leuk. Top! Nu mochten Adri, klasse 6 rolstoel, en Monique, klasse 3, hun eerste prijs van hem ontvangen.

Adri en Monique in de prijzen in Amersfoort
Adri en Monique in de prijzen in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

Er was nog een verassing: het hoofdbestuur vroeg Monique nogmaals om naar voren te komen. Ze hadden nog een presentje ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Redeoss. Hier waren ze in 2016 voor uitgenodigd, maar het was ze nog even niet eerder gelukt om het cadeau uit te reiken. Onze dank is groot en we willen nog lang bij Redeoss doorgaan met het spelletje tafeltennis zoals dat nu al 51,5 jaar gedaan wordt. Dank, dank, dank, ook namens de rest van onze vereniging.

In de auto op de terugweg wist Kees te vertellen: "hij deed dat leuk hè, die Jeroen Stomphorst van NOS Sport". Toen pas wist Monique waarom Jeroen haar bekend voorkwam. Ze had de twee bestuursleden van het hoofdbestuur van de NTTB wel herkend, maar kwam er maar niet achter wie die derde nu was. Oeps, foutje. Studio Sport staat op zeker wel aan bij huize La Brijn, alleen is er één die niet goed zit op te letten.

De uitslagen:

Uitslagen van Adri in Amersfoort

Uitslagen van Kees in Amersfoort

Uitslagen van Monique in Amersfoort
De uitslagen van Adri, Kees en Monique in Amersfoort
(klik op een plaatje voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


Op donderdagavond 28 september vond de eerste ronde van de najaarsserie klaverjassen 2017 plaats in de Sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Nadat Tineke haar contacten had geraadpleegd kon men op 7 tafels spelen. Toch weer een mooi aantal. Enkele leden waren door vakantie en ziekte afwezig. Helaas moest Nel Huyser zich voor deze klaverjasavonden wegens gezondheidsredenen afmelden. Beterschap toegewenst.

Er werd weer gezellig om de punten gestreden waarbij ook poedelprijsjes beschikbaar waren. Daarnaast nog een loterij om de prijzenkast aan te vullen.

Voor de volgende avond op donderdag 26 oktober hopen we weer op ieders aanwezigheid.

Mocht men onverhoopt niet kunnen komen, eventueel voor een vervanger zorgen en dit even melden per e-mail: aad@redeoss.nl, of telefonisch: 015-2560965.

Rooster speelavonden:

  • donderdag 26 oktober, 19:30 uur
  • donderdag 30 november, 19:30 uur
  • donderdag 21 december, 19:15 uur.

Hieronder de stand na de eerste ronde:

 naamsept
1.Ben Knijnenburg5525
2.Truus Ruygrok5383
3.Tineke Makkes4883
4.Yvonne Lips4783
5.Jan Hanemaaier4769
6.Bert van Haag4765
7.Alex de Vogel4758
8.Agaath van Driel4703
9.Ernst van Swieten4630
10.Nico Marks4596
11.Gina Verroen4569
12.Riet Grootenboer4540
13.Lianda Duynisveld4486
14.Marjan Kunz4413
15.Henk v.d. Bosch4383
16.Hans Verroen4375
17.Tiny Smits4346
18.Hermien Plooy4342
19.Koos Lips4336
20.Aad Verbeek4336
21.Piet Eijgermans4322
22.Ton Eijgermans4306
23.Petra Lous4287
24.Nicolien v.d. Bosch4187
25.Bart Oosterman4083
26.Trees Bouwer4018
27.Frits van Rossum3968
28.Riet van Rossum3902
29.Thea Knijnenburg3902
30.Lenie Heemskerk3902
31.Wim Heemskerk3902
32.Ton van Baarle3902

Score bij verhindering:

  • 1e ronde: 3902

Aad Verbeek


De vakantie is weer voorbij, zo ook voor de wedstrijdgroep tafeltennis. Nadat de basketballers en badmintonners ook al op pad waren geweest voor hun eerste ronde was het ook weer tijd voor de tafeltennisgroep. Kees en Monique La Brijn mochten weer op pad en wel naar Venray. Daar was het RRT neergedaald voor een competitiedag. Voordat de familie La Brijn op pad ging hadden ze eerst op "van A naar Beter" gekeken en wat bleek op de A15, de beste route naar Venray, waren in de ochtend twee wegafsluitingen. Dus dat ging hem niet worden. Gelukkig was het via de A12, een paar kilometer langer, ook goed aan te rijden. Bij aankomst stond de koffie en thee al klaar en stroomde ook de andere deelnemers netjes op tijd binnen. Er kon op tijd begonnen worden.

Kees in actie in Venray
Kees in actie in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees speelde tegen vier deelnemers uit zijn eigen sterkte klasse (klasse 4) in een gezellige poule. Monique kwam in een leuke vijfkamp, klasse 3, te spelen met spelers uit de eigen sterkte klasse. De bedoeling was om een dubbele competitie te spelen. Dus twee keer tegen elkaar "best of five". De organisatie had er goede hoop op dat dat moet kunnen. Doel: iedereen speelt veel wedstrijden. Men had er toch (bijna) allemaal een flink eind voor mogen rijden, nietwaar?

Uitslagen van Kees in Venray
Uitslagen van Kees in Venray
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Er werd van te voren gezegd, dat er om twaalf uur drie kwartier pauze gehouden zou worden en dat men weer soep kon bestellen. Maar... om twaalf uur... liep het bij klasse 3 en 4 nog wat uit en moest er eerst nog een wedstrijd gespeeld worden. Kees moest gaan spelen en Monique had een telronde. Veel later konden zij hun soep pas bestellen. Je raadt het al: de soep was er nog niet of ze werden opgeroepen voor de volgende ronde. Maar dat gingen ze de man achter de bar niet aandoen. Hij was al heel druk bezig met hun bestelling. Ook andere spelers wilden nog pauze kunnen houden, liefst met een kommetje soep. De organisatie ging het anders regelen. De eerste wedstrijden werd er "best of five" gespeeld en de vervolgronde "best of three". Dit om toch nog op een leuke tijd te kunnen eindigen.

Monique in actie in Venray
Monique in actie in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

Jammer was het wel. Er werden namelijk in beide klasse heel leuke spannende wedstrijden gespeeld die met twee extra sets heel anders hadden kunnen verlopen. Maar dat alles mocht de pret niet drukken, het was zo top geregeld. Tegen half vijf was daar dan de prijsuitreiking. Onze spelers bleken het niet slecht te hebben gedaan. Er waren drie medailles in iedere sterkte klasse. In klasse 4 werd Kees 3e en in klasse 3 werd Monique 2e.

Uitslagen van Monique in Venray
Uitslagen van Monique in Venray
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Tijd om naar huis te gaan, uiteraard na nog een kopje thee en een praatje met deze of gene. De terugrit kon wel over de A15. De daar gemelde wegafsluiting zou in de avond om 21 uur beginnen. Voordat het zover was zat de familie La Brijn allang lui op de bank thuis met een enigszins beledigde Daisy Poes.

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 30 september stond het eerste toernooi aangepast badminton op het programma. Dit toernooi werd georganiseerd door MGS uit Maastricht in sporthal 't Vroendel in Gronsveld. Om diverse redenen kon Redeoss niet met de gebruikelijke, relatief, grote delegatie aantreden in Maastricht. Zo kon het zijn dat alleen Helga Karlas en Erik Jan Koekoek naar Zuid-Limburg zouden afreizen. Zij hadden een privéchauffeur ingehuurd waarmee ze rond 9:30 uur op de plaats van bestemming aankwamen.

Waarschijnlijk vanwege het kleine aantal deelnemers (slechts 23) begon het toernooi pas om 10:30 uur. Maar bij de start van de tweede ronde was het bij de organisatie al duidelijk dat men in tijdnood zou komen..., waardoor men genoozaakt was om maatregelen te treffen. Men moest uiterlijk om 18 uur de zaal uit. Besloten werd om bij bepaalde onderdelen een andere telling te hanteren: in plaats van twee of drie games tot 21 punten, werd slechts één game gespeeld tot 30 punten, waarbij er bij 15 punten van kant werd gewisseld.

Erik Jan kwam uit bij de mannen enkel rol. Dit was met 10 deelnemers het onderdeel met verreweg de meeste deelnemers. Na de poulewedstrijden, die Erik Jan allebei verloor, gingen de (kruis)finales met de gebruikelijke telling voort. Maar onderin het schema werd gestreden om de plaatsen 5 t/m 9, waarbij men de andere telling hanteerde. Helaas verloor hij ook de wedstrijd tegen zijn latere dubbelpartner met 30-22. Daardoor bleef er voor hem de wedstrijd om de negende plaats over. Na een voorsprong van maar liefst 28-3 won hij deze uiteindelijk toch overtuigend met 30-12.

Helga kwam uit bij de vrouwen enkel rol. Met slechts drie speelsters was hier het volledige deelnemersveld in één beeld te vangen:

Het voltallige deelnemersveld bij de vrouwen enkel rol
Het voltallige deelnemersveld bij de vrouwen enkel rol
(klik op de foto voor een vergroting)

Er werd gespeeld in een zogenaamde "thuis en uit" poule, waarin elke speelster beide tegenstanders tweemaal ontmoet. Helga wist al haar wedstrijden met overtuiging te winnen, waardoor ze met overmacht kampioene werd.

Erik Jan in actie in Gronsveld Helga in actie in Gronsveld
Erik Jan en Helga in actie in Gronsveld
(klik op een foto voor een vergroting)

Bij de staanders was het deelnemersveld zo klein, dat de mannen en vrouwen waren samengevoegd. Dat resulteerde in een "thuis en uit" poule met vijf spelers bij de enkel en met slechts twee koppels in de dubbel. Ook bij de rollers werden de mannen en vrouwen samengevoegd in een poule met zes koppels. Hier werd de telling tot 30 punten gehanteerd. Helga wist hier geen potten te breken (alle wedstrijden gingen verloren, maar eentje was erg spannend en eindigde in 30-29), maar Erik Jan wist drie van de vijf wedstrijden te winnen, waaronder die tegen Helga:

Erik Jan en Helga tegenover elkaar in het dubbelspel
Erik Jan en Helga tegenover elkaar in het dubbelspel
(klik op de foto voor een vergroting)

Hij eindigde daarmee op een verdienstelijke derde plaats.


Alle uitslagen zijn te vinden onderstaande link:


De eerste wedstrijden van het seizoen zijn gelijk in Leeuwarden. Een toernooi waar een mooie aankondiging voor gemaakt was:

Aankondiging eerste speelronde van de Toernooidivisie B in Leeuwarden
Aankondiging eerste speelronde van de Toernooidivisie B in Leeuwarden
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Op zaterdag 23 september werd de eerste speelronde van de Toernooidivisie B georganiseerd door DOV in sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden. De volgende spelers waren geselecteerd voor deze wedstrijden: Arif, Bennie, David, Kees, Mario en Peter.

DOV 2 was beter...
Het nieuwe seizoen voor de B-divisie is weer geopend. Redeoss moest gelijk tegen de toppers uit Leeuwarden, waar Cobie in zijn nadagen is gaan spelen. Altijd leuk hem weer te zien en te horen. Hij is nu wat minder lief voor ons en heeft zelfs tweemaal tegen ons gescoord. Maar even over de wedstrijd: in de eerste periode stond Redeoss met 2-10 voor. DOV 2 nam een time-out om de poppetjes weer goed te zetten. De scheidsrechter floot extreem veel voor travelling en gaf heel snel P'tjes aan de Redeoss spelers. Dat had effect want op het einde van de eerste periode stond het 14-14. Redeoss reed meer achter de tegenstander aan. Bennie, die geregeld scoorde, en Mario, die een topdag had, gooiden de bal uit alle standen door het netje. Dat kon niet voorkomen dat DOV 2 de tweede periode won met 19-11. Tussenstand: 33-25 voor DOV 2.

Het team van Redeoss in Leeuwarden
Het team van Redeoss in Leeuwarden
(klik op de foto voor een vergroting)

In het derde kwart werd de wedstrijd beslist, niets lukte meer en DOV 2 ging maar door. Zij wonnen deze periode met 20-4. De laatste periode liep het weer beter en maakte Mario een hoekschot buiten de driepuntslijn, schitterend! Periodestand: 10-9 voor DOV 2. Redeoss heeft vanwege de puntenlast, de scheidsrechter zag dingen die er niet waren, anders moeten spelen en dat heeft tot gevolg gehad dat er minder strak verdedigd kon worden en de tegenstander meer ruimte kreeg. Hij had het ook op het publiek van Redeoss voorzien, gewoon even van zijn padje af. Maar dat is geweest, niets meer over zeggen.
Eindstand DOV 2 - Redeoss: 63 - 38.

Minder moeilijk dan verwacht...
Tegen Crackerjacks is het altijd moeilijk; vorig seizoen hebben we er hele leuke wedstrijden tegen gespeeld. Nieuw seizoen en dan de tweede wedstrijd al tegen het topteam. Maar het team was veranderd en we hoorden dat WSV weer een team had opgezet en dat een aantal spelers weer bij WSV is gaan spelen. We speelden dus nu tegen een team in opbouw. Kees (#22), voor mij makkelijk te onthouden, was hun sterspeler die de lijnen in het veld kon uitzetten. Het eerste kwart werd door Redeoss gewonnen met een klein verschil van drie punten. In de tweede periode werd het verschil duidelijker en was het opgelopen naar 10 punten. Tussenstand: 23-13 voor Redeoss.

Peter in Leeuwarden Redeoss vs. Crackerjacks in Leeuwarden Arif in Leeuwarden
Peter in Leeuwarden / Redeoss vs. Crackerjacks in Leeuwarden / Arif in Leeuwarden
(klik op een foto voor een vergroting)

Na de pauze werd er van kant gewisseld en verdedigend zat het bij Redeoss niet altijd goed in elkaar, want zelfs de nieuwe speelster Natje (#25) van Crackerjacks wist op een slimme wijze tweemaal te scoren. Wel heel irritant was het als er gescoord werd, de bal in het netje bleef hangen en er uitgegooid moest worden met een tweede bal. Toen hebben we aangegeven dat het netje aan de onderkant losgeknipt moest worden en dat werd ook gedaan. Uiteindelijk heeft Redeoss gewonnen met een verschil van 24 punten.
Eindstand Redeoss - Crackerjacks: 58 - 34.

Kees


Zie ook:


Hallo sporters en kader,

Ondanks dat de Grote Clubactie is gestart, gaan we ook weer de speculaaspoppen verkopen. Dit eveneens om de kas van Redeoss wat extra te vullen.

De prijs is € 4,50 per stuk, daarvan is dan € 1,25 voor Redeoss.

Je kunt er niets mee winnen, maar wel heb je met Sinterklaas dan een heerlijke speculaaspop van 500 gram met amandelnoten.

Dus vraag je ouders, opa's en oma's, vrienden en kennissen, je leerkracht.

En je hebt er dan waarschijnlijk al zo drie verkocht. Voor de werkenden onder ons: misschien wil je baas als presentje voor het personeel er wel een aantal kopen.

Of je kunt er één voor je hulp nemen als presentje voor 5 december.

Het formulier kunt u hier downloaden:

Iedere dinsdag- en donderdagavond ben ik in de sporthal.

Zaterdag is Bert er bij de badminton. Dan is 21 oktober de laatste inleverdag i.v.m. toernooi in Beek de 28e.

Maar je kunt de lijst en het geld ook bij de leiding van je sport afgeven, dan krijg ik het wel weer van hen.

De uiterste inleverdatum is dinsdag 31 oktober.

We hopen ze vanaf dinsdag 14 november te kunnen leveren.

Heel veel succes, Lenie


De eerste speelronde van de Toernooidivisie C werd georganiseerd op zaterdag 16 september door nieuwkomer High Five uit Tilburg. Plaats van handeling was sportcentrum De Drieburcht, een prachtige sporthal waar gespeeld werd op de derde etage. Het duurt wel even voordat je er bent, want met de lift kunnen er per keer maximaal drie rolstoelen met spelers vervoerd worden. Gewoon op tijd komen en er is geen probleem! De volgende spelers deden hun ding voor Redeoss: Albert, Dynah, Erik Jan, Jérôme, Martijn en Peter.

Het team van Redeoss in Tilburg BV hoofddorp vs. Redeoss in Tilburg
Het team van Redeoss in Tilburg / BV Hoofddorp vs. Redeoss in Tilburg
(klik op een foto voor een vergroting)

Goed begonnen!
De eerste wedstrijd was tegen de andere nieuwkomer in de C1 divisie, BV Hoofddorp. Je kan wel zeggen dat zij nog fris en fruitig waren. Nog geen wedstrijdervaring. Redeoss voelde zich goed en had dit seizoen al een vriendschappelijk toernooi in Amsterdam achter de rug. Daarnaast had Martijn een date voor de avond staan, dus zijn weekend kon toch al niet stuk. Hoofddorp kreeg gedurende de wedstrijd veel kansen, maar het afronden wilde maar niet lukken.
Eindstand BV Hoofddorp 3 - Redeoss 2: 9-31.

Redeoss in Tilburg
Redeoss in Tilburg
(klik op het plaatje voor een vergroting)

BS Leiden zonder fans nog te sterk
Voor de tweede wedstrijd was iedereen goed gehumeurd, vooral Martijn. Redeoss had al één wedstrijd gewonnen en nu tegen BS Leiden 2. Vorige keer bleek het publiek in Leiden zeer fanatiek te zijn en werd er van hen verloren. Nu hadden ze de fans thuis gelaten, maar waren ze toch nog te sterk voor Redeoss. Ze verdedigden goed en Redeoss kwam haast niet in de bucket. Men was dan ook genoodzaakt om van buiten de bucket te schieten. Helaas werd er niet met scherp geschoten en kwam er veel op de ring terecht. Albert, Dynah en Peter wisten in deze periode ieder één keer te scoren. Eindstand eerste periode: 6-12.

In de volgende drie kwarten werden de punten bij elkaar gesprokkeld, maar dat bleek niet voldoende te zijn voor de overwinning. Eindstand Redeoss 2 - BS Leiden 2: 18-40.

Tafelen en fluiten in Tilburg
Tafelen en fluiten in Tilburg
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Fluiten & tafelen
Albert floot de wedstrijd om 12:15 uur, ISR - JBC/Noorderhaven. De volgende wedstrijd om 16:00 uur was Erik Jan de scheidsrechter bij de wedstrijd JBC/Noorderhaven - High Five. Dynah, Martijn en Jérôme gingen tafelen. Dat deden ze nog op de ouderwetse manier: een papieren sheet invullen. Linkie link werkt nog niet bij de sporters met een beperking.

Kees


Zie ook:


De vakantie is weer voorbij en het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen. Er zijn geen spelers weggekocht, maar er zijn aan het eind van vorig seizoen wel spelers transfervrij bij gekomen, Mike en Victor. Zij zullen dit seizoen gaan debuteren in de C-divisie. Daarnaast is er een verandering van outfit, omdat voor de vakantie Redeoss van logo en verenigingskleding is veranderd. Voor de basketballers betekent dit dat nu het moment is gekomen om de nieuwe kledinglijn te tonen. Een paar seizoenen hebben wij de kledij van de Staatsloterij mogen dragen (zie de Basketbal Gazettes Nr. 88 t/m Nr. 140). Het logo van de Gazette was al aangepast. De volgende spelers gaan het dit toernooi doen voor Redeoss: Albert, David, Dynah, Erik Jan, Kees, Martijn, Mike en Peter.

Het team van Redeoss in Amsterdam
Het team van Redeoss in Amsterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Het toernooi om de Friendship Cup, georganiseerd door Only Friends in het Friendship Sports Centre in Amsterdam vond plaats op zondag 10 september. Redeoss was ingedeeld in een poule met Kameleon en Only Friends. Het programma was 's ochtends hetzelfde als 's middags zodat er tweemaal tegen iedere tegenstander werd gespeeld. Hoewel alle wedstrijden verloren gingen, kon men toch steeds met opgeheven hoofd het veld verlaten omdat er gedaan werd wat men kon. Maar de tegenstanders waren gewoon beter. De uitslagen:

Uitslagen van Redeoss in Amsterdam
Uitslagen van Redeoss in Amsterdam
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Mike debuteerde!
Het was leuk om te zien dat Mike debuteerde en een paar keer goed vrij wist te rijden. Hij reed zelfs op de break. Hij schoot nog niet raak, maar dat komt nog wel. We hebben daar alle vertrouwen in. Tot zover goed gedaan, Mike!

Mike debuteert in Amsterdam
Mike debuteert in Amsterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Na de zomerstop gaan we op donderdag 28 september weer beginnen met de najaarsserie (de slotdrive is op donderdag 21 december).

Wij gaan er natuurlijk van uit dat iedereen weer aanwezig is. Mocht het niet lukken, dan kunt u dat kenbaar maken. Wij kunnen dan eventueel voor een vervanger zorgen of men zorgt zelf voor een vervanger.

Gaarne doorgeven via e-mail: aad@redeoss.nl.

Wij kunnen nog wel wat klaverjasliefhebbers gebruiken. Mond-tot-mond reclame is een mooi middel om nieuwe leden te werven.

De speellocatie is als vanouds de Sportkantine van Sophia Revalidatie, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Rooster speelavonden:

  • donderdag 28 september, 19:30 uur
  • donderdag 26 oktober, 19:30 uur
  • donderdag 30 november, 19:30 uur
  • donderdag 21 december, 19:15 uur.

Met vriendelijke groet,

Aad Verbeek


Redeoss gaat ook dit jaar weer meedoen met de Grote Clubactie. Zoals iedereen weet moeten we acties ondernemen om de verhoogde kosten voor de huur van de kleine en de grote sportzaal en het zwembad te kunnen bekostigen. Om het sporten bij Redeoss betaalbaar te houden, moeten we proberen om met z'n allen extra inkomsten te genereren.

De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen zij de extra inkomsten die ze hard nodig hebben: 80% van de opbrengst gaat direct naar de clubkas!

Alle leden kunnen (uiteraard) meedoen met de Grote Clubactie. Voor degene die voor Redeoss de meeste loten weet te verkopen stelt de penningmeester weer een leuke prijs beschikbaar!

Lotenverkopers van de Grote Clubactie mogen vanaf zaterdag 16 september op pad met de intekenlijsten. Elk lot kost € 3,- en daarvan gaat dus maar liefst € 2,40 naar de vereniging. Er wordt weer met machtigingen gewerkt. Dat betekent dat we slechts eenmaal langs de deur hoeven (alleen om te verkopen); de betaling vindt dan plaats via die (eenmalige) machtiging. De koper ontvangt het lotnummer via het bankafschrift.

De lotenverkoop van de Grote Clubactie begint dus op zaterdag 16 september. De uiterste inleverdatum van de boekjes met de verkochte loten is zaterdag 18 november. De trekking van de loterij is op woensdag 13 december. De publicatie van de trekkingsuitslag volgt dan op donderdag 14 december. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 100.000,-. Maar er zijn uiteraard ook nog vele andere kleinere prijzen.

Online lotenverkoop
Het is ook mogelijk om online loten te kopen voor de Grote Clubactie. Kent u iemand die op deze manier loten zou willen kopen voor Redeoss? Geef dan de volgende link door (beschikbaar vanaf zaterdag 16 september):


http://clubactie.nl/actie/Redeoss


Contactpersoon
De coördinator van de Grote Clubactie voor Redeoss is Job Duijndam (e-mail: job@redeoss.nl).


Wil uw kind op sport maar heeft u geen geld om de contributie te betalen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdsportfonds. Dit fonds betaalt (een groot deel van) de kosten voor de sportclub voor gezinnen met een minimum inkomen of schulden.

Voor alle kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten ook als de ouders/verzorgers minder geld hebben. Het Jeugdsportfonds biedt deze kinderen de kans om toch hieraan deel te nemen. Voor sport geeft het Jeugdsportfonds een bijdrage tot maximaal € 225,- per 12 maanden inclusief eventuele attributen en/of kleding.

Voor meer informatie en de spelregels van uw gemeente kunt u kijken op Jeugdsportfonds.


Archief

Minder recent nieuws kunt u vinden in het archief:

Weet u nog meer nieuws dat hier eigenlijk gemeld zou moeten worden? Neem dan a.u.b. contact op met de webmaster: Roelof Koekoek stuur een e-mail


Laatst gewijzigd op 11 november 2017