Het laatste nieuws


Het laatste nieuws in omgekeerd chronologische volgorde:


Was er begin september al een toernooi (zie het vorig bericht...nr. 180). Nu was het tijd voor het echte begin van het seizoen 2018-2019 voor onze tafeltennissers. Het eerste toernooi van de RRT Noord-Brabant stond voor de deur. Er zullen vier toernooidagen zijn:

 • 07 oktober 2018,
 • 11 november 2018,
 • 17 februari 2019 en
 • 14 april 2019.

Alle toernooien zullen gespeeld gaan worden bij Never Despair te Den Bosch.

De molen langs de A15
De molen langs de A15
(klik op de foto voor een vergroting)

Zoals hierboven is te zien is 7 oktober de eerste datum om naar Den Bosch af te reizen. Kees en Monique zijn onze deelnemers bij deze competitie. De bekende weg met de mooie Hollandse plaatjes passeerde weer tijdens de rit. Zo ook de molen net voor de afslag naar de A2 langs de A15. Het blijft mooi om deze te zien staan in de volle glorie. En we zullen hem het komend seizoen dus nog vaak passeren. Aangekomen in Den Bosch werden we verwelkomd door het bestuur van de RRT en ook door het enthousiaste bestuur van gastvereniging Never Despair. En die had de koffie/thee al klaar staan.

Zodra alle deelnemers er zijn, begint het RRT bestuur met de uitleg van de dag. De eerste mededeling was: "pauze om 12:00 uur met de mogelijkheid om een zelfgemaakte soep te bestellen bij de kok. Er was keuze uit twee soepjes een tomaat/paprika soep of de paddenstoelen soep". Reden genoeg om rond twaalf uur even te stoppen om het zich goed te laten smaken. Alle complimenten voor de kok waren weer op zijn plaats.

Er zijn 16 deelnemers. Drie poules zullen er gespeeld gaan worden. Een poule met klasse 6 spelers, een poule met klasse 5 spelers en een poule met spelers uit klasse 4 en 3. Kees (klasse 4) en Monique (klasse 3) zaten dus weer bij elkaar in één poule samen met nog vijf andere spelers. Ze mochten ook gelijk tegen elkaar het bal openen. Jammer voor Kees, maar Monique liet zich niet foppen door hem en ze won deze eerste wedstrijd. Ook tegen de andere spelers werden leuke en spannende wedstrijden gespeeld zoals de onderstaande uitslagen laten zien.

Monique in actie in Den Bosch
Monique in actie in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees speelde de volgende wedstrijden. Hij begon dus met een verliespartij tegen Monique.

wedstrijd 1poule5-11, 7-11 en 6-11
wedstrijd 2poule9-11, 5-11 en 9-11
wedstrijd 3poule9-11, 11-9, 6-11 en 9-11
wedstrijd 4poule11-7, 4-11, 8-11 en 15-17
wedstrijd 5poule12-10, 11-3 en 11-8
wedstrijd 6poule7-11, 8-11 en 5-11

Voor Monique kwamen de volgende uitslagen op papier. Met tot haar opluchting toch weer winst tegen Kees. Er is wel een status in ere te houden, ook al kost het steeds meer moeite.

wedstrijd 1poule11-5, 11-7 en 11-6
wedstrijd 2poule3-11, 8-11 en 9-11
wedstrijd 3poule11-2, 11-5 en 11-4
wedstrijd 4poule9-11, 12-10, 11-6 en 11-6
wedstrijd 5poule12-10, 14-12, 9-11 en 11-7
wedstrijd 6poule8-11, 9-11 en 7-11

Kees in de prijzen in Den Bosch Monique in de prijzen in Den Bosch Kees in de prijzen in Den Bosch
Kees en Monique in de prijzen in Den Bosch
(klik op een foto voor een vergroting)

Nadat alle wedstrijden gespeeld waren en het al erg gezellig was in de kantine, konden de prijzen worden uitgereikt. Voor deze gelegenheid werden de klassen 3 en 4 weer van elkaar gescheiden. Zo kon het dus dat in klasse 4 onze Kees eerste werd en een mooie goudkleurige medaille kreeg omgehangen. Monique had samen met twee andere spelers in klasse 3 evenveel wedstrijden gewonnen. Maar ze was van die drie dan weer wel de beste. Ze werd tweede in haar klasse en kreeg een zilverkleurige medaille omgehangen. Na deze gezellige dag is het weer tijd om huiswaarts te gaan met het vooruitzicht dat er nog leuke sportdagen zullen gaan volgen in de komende maanden.

Monique


Zie ook:


Donderdagavond 27 september vond de eerste ronde van de najaarsserie 2018 plaats in de Sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Er waren 8 tafels volledig bezet, zodat vrijwel iedereen ook daadwerkelijk kon spelen.

De winnaar van de voorjaarsserie Jaap Lijst voert ook nu de ranglijst aan met een paar achtervolgers dicht op zijn hielen.

Het was een volle bak met enthousiaste klaverjassers.

Er werd weer gezellig om de punten gestreden, waarbij ook poedelprijsjes beschikbaar waren. Daarnaast nog een loterij om de prijzenkast aan te vullen.

Let op!!! De eerstvolgende avond is op donderdag 1 november; we hopen weer op ieders aanwezigheid.

Mocht men onverhoopt niet kunnen komen, eventueel voor een vervanger zorgen en dit even melden per e-mail: aad@redeoss.nl of tel. 015-2560965.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 1 november, 19:30 uur
 • donderdag 29 november, 19:30 uur
 • donderdag 20 december, 19:15 uur.

Met vriendelijke groet,

Aad Verbeek

Uitslag eerste ronde najaarsserie 2018 klaverjassen

Als coöperatieve bank keert Rabobank een deel van haar winst uit aan maatschappelijke initiatieven in de lokale samenleving. Nieuw in 2018 is de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens deze campagne kunnen leden van Rabobank Zuid-Holland Midden hun stem uitbrengen op verenigingen of stichtingen die zij een warm hart toedragen.

Jouw stem is geld waard
Leden van Rabobank Zuid-Holland Midden kunnen stemmen van 2 t/m 19 oktober 2018. Zij ontvangen per e-mail een stemkaart. Hiermee kunnen zij vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete verenigingen en stichtingen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde club. Elke stem is geld waard! Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne wordt namelijk € 75.000 verdeeld onder de verenigingen en stichtingen die meedoen. Ook wij doen mee en we hebben jouw hulp nodig!

Doe mee en stem op ons!
Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk stemmen te werven. Ben jij lid van Rabobank Zuid-Holland Midden? Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen geven aan onze club. Kijk voor meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne op clubkascampagne.nl/zhmidden.


Dit seizoen start Redeoss alleen nog in de C1 divisie. Het was vorig seizoen al een overbelasting voor een aantal spelers plus dat David is vertrokken. We hielden genoeg spelers over en dachten zelfs veel te veel te hebben voor één team. Ook dat werd op een natuurlijke wijze opgelost. Albert, Bennie, Dynah en Mario zijn ziek of onderweg. En dan heb je er nog maar zes over.

De volgende spelers zouden het voor Redeoss gaan doen: Erik Jan, John, Kees, Martijn, Mike en Peter. Gelukkig waren bij de eerste wedstrijd vijf spelers aanwezig om de wedstrijd te kunnen starten.

Vorig seizoen moest JBC/Noorderhaven tijdens het seizoen uit de competitie stappen omdat er te weinig spelers waren, en nu ...

JBC/Noorderhaven doet weer mee!
Met krap vijf spelers kon er begonnen worden tegen JBC/Noorderhaven. De eerste periode werd verloren met 4 punten verschil. Ondertussen was Martijn aangekomen en Redeoss was compleet. Hij mocht het tweede kwart starten. In die periode maakten John, Kees en Mike de achterstand goed en ging Redeoss met 2 punten voor de rust in.

Redeoss vs. JBC/Noorderhaven in Julianadorp Redeoss vs. JBC/Noorderhaven in Julianadorp
Redeoss vs. JBC/Noorderhaven in Julianadorp
(klik op een foto voor een vergroting)

In de derde periode deed ook Peter een duit in het zakje en konden de tegenstanders minder scoren. Erik Jan leverde zijn bijdrage in de verdediging en in de aanval deed hij ook zijn pogingen.
Einduitslag Redeoss - JBC/Noorderhaven: 28-22.

1 punt meer is voldoende!
De tweede wedstrijd werd in de middag tegen Arrows'81 gespeeld. Met een lange speler, die een goed schot heeft, is dit een lastige tegenstander. Kees verloor de sprongbal en wilde gelijk de tegenstander storen in de opbouw. Gelijk langs de kant: "Hé, dat mag niet!" Lekker boeiend wat ze aan de kant roepen, zo lang de scheidsrechter niets zegt, is het oké. Mike opende de score in de eerste minuut. Doordat er weinig gescoord werd, kon Redeoss bijblijven en gingen ze met een achterstand van vijf punten de rust in.

Het team van Redeoss in Julianadorp
Het team van Redeoss in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

Het derde kwart was nog maar net bezig en Kees kreeg een technische P voor het pressen van de tegenstander. Vrije worp voor de tegenstander en de bal aan de zijkant uitnemen. Ergens in oktober wordt over de regel "Geen full-court press" beslist. In mijn visie hoort dat bij het basketbal en kan dat voor interessante uitdagingen zorgen. We baalden ervan, maar gingen door. Die periode werd met 1 punt verschil gewonnen.

Scheidsrechter Erik Jan in Julianadorp Matchwinnaar Mike in Julianadorp
Scheidsrechter Erik Jan en matchwinnaar Mike in Julianadorp
(klik op een foto voor een vergroting)

In de vierde periode zijn Peter en Kees gewisseld van kant om het de tegenstanders moeilijker te maken. Dat pakte goed uit, want er werd niet meer gescoord aan die kant. In de laatste minuut stond het 23-22 met Redeoss in de aanval. John kreeg de bal van links, Mike reed rechts vrij, John gaf de pass aan Mike. Hij rondde deze subliem af. Maar met nog maar 20 seconden te gaan werd er een fout gemaakt. Hierdoor kreeg Keesje van Arrows'81 twee vrije worpen. Zij maakte ze niet en Redeoss kwam met de schrik vrij. Ze konden de wedstrijd uitspelen en met een minimaal verschil de punten in de tas meenemen naar Delft.
Einduitslag Arrows'81 - Redeoss: 23-24.

Kees


Zie ook:(klik op het plaatje voor een vergroting)

De vakantie is weer voorbij en het eerste toernooi staat alweer voor de deur. Niet een officieel ranglijsttoernooi voor de parasportcompetitie, dat nog niet, maar de open Zoetermeerse kampioenschappen werden op 1 september gespeeld. Job en Monique wilden wel eens kijken hoe ze bij dit soort toernooien mee konden komen. Kampioen zouden ze niet worden, dat werd op dinsdag 28 augustus al gespeeld door de ere- t/m 3e klasse, volgens de valide sterkte klasse.

De organisatie had voor ons gekeken in welke sterkte klasse onze spelers hoorden. En zo gebeurde het dat Job uitkwam in klasse 6 en Monique in klasse 5, ieder in een vierpersoons poule. Er stonden voor de spelers per poule twee tafels klaar. Er kon dus gewoon door gespeeld worden en tellen dat deden de spelers zelf.

Job in actie in Zoetermeer
Job in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Job begon heel sterk met een viersetter. Maar helaas won hij deze wedstrijd niet. Job speelde als volgt zijn wedstrijden:

wedstrijd 1poule11-6, 8-11, 6-11 en 10-12
wedstrijd 2poule10-12, 7-11 en 6-11
wedstrijd 3poule11-13, 7-11 en 9-11

De nummers 1 t/m 3 gingen door naar de halve finale. Dat zat er voor Job niet in. De setstanden laten wel zien dat er nog heel veel mogelijk is een volgende keer.

Monique in actie in Zoetermeer
Monique in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Ook Monique had drie wedstrijden te spelen. Zij won één wedstrijd en speelde nog twee spannende wedstrijden. Monique speelde haar wedstrijden als volgt:

wedstrijd 1poule11-7, 11-13, 11-9, 5-11 en 5-11
wedstrijd 2poule12-14, 11-8, 11-8, 9-11 en 11-8
wedstrijd 3poule11-4, 11-13 en 1-11
wedstrijd 4halve finale6-11, 9-11 en 8-11

Zij kwam dus wel een ronde verder, maar daarna was het voor haar ook afgelopen. Allebei onze spelers waren niet geheel ontevreden over hun spel.

Wel is er nog veel training nodig om nog beter mee te tellen bij zowel de validen toernooien in de regio als bij het paracompetitie seizoen 2018-2019.

Monique


Zie ook:


Hallo sporters en kader,

Ook dit jaar is er weer de speculaaspoppenactie, om de kas van Redeoss wat extra te vullen.

De prijs is € 4,50 per stuk, daarvan is dan € 1,25 voor Redeoss.

Je kunt er niets mee winnen, maar wel heb je met Sinterklaas dan een heerlijke speculaaspop van 500 gram met amandelnoten.

Dus vraag je ouders, opa's en oma's, vrienden en kennissen, je leerkracht.

En je hebt er dan waarschijnlijk al zo drie verkocht. Voor de werkenden onder ons: misschien wil je baas als presentje voor het personeel er wel een aantal kopen.

Of je kunt er één voor je hulp nemen als presentje voor 5 december.

Het formulier kunt u hier downloaden:

Iedere dinsdag- en donderdagavond ben ik in de sporthal.

Op zaterdag in de sportkantine.

Maar je kunt de lijst en het geld ook bij de leiding van je sport afgeven, dan krijg ik het wel weer van hen.

De uiterste inleverdatum is donderdag 18 oktober.

We hopen ze vanaf dinsdag 13 november te kunnen leveren.

Heel veel succes, Lenie


Donderdagavond 27 september starten de klaverjassers weer om de prijzen, punten, wisselbeker en dat vier avonden tot de kerst in de najaarsserie.

We hopen weer met 7 of 8 tafels te kunnen spelen onder leiding van Nicolien en Henk v.d. Bosch die als vanouds voor een mooie prijzentafel zorgdragen.

Ook zijn er prijsjes te winnen in de geluksronden en met de loterij.

We hopen jullie allen weer te zien op onze speelavonden.

Mocht je een avond niet kunnen, probeer iemand te charteren of geef dit even door aan aad@redeoss.nl.

De speellocatie is als vanouds de Sportkantine van Sophia Revalidatie, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 27 september, 19:30 uur
 • donderdag 1 november, 19:30 uur
 • donderdag 29 november, 19:30 uur
 • donderdag 20 december, 19:15 uur.

Met vriendelijke groet,

Aad Verbeek


Dit weekend werden we opgeschrikt door het trieste bericht dat onze oud-voorzitter en erelid Martin van Peppen op dinsdag 14 augustus is overleden.

De begrafenis vindt plaats op maandag 20 augustus om 14 uur. Zie verder de rouwkaart hieronder:

Oud-voorzitter Martin van Peppen overleden
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Het bestuur van Redeoss


Ons bereikte het trieste bericht dat op zaterdag 2 augustus Coby van Geest - Gielesen is overleden op 66-jarige leeftijd.

Coby van Geest - Gielesen
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Lange tijd had Coby bij Redeoss de leiding over de (les)zwemsectie. In 2010 is ze daarmee gestopt; tot de zomer van 2008 was ze daarbij ook zelf actief in het zwembad.

Wij wensen haar familie veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Het bestuur van Redeoss


Nieuw in 2018 is de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens deze campagne mogen leden van Rabobank Zuid-Holland Midden hun stem uitbrengen op verenigingen of stichtingen die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting krijgt.

Rabobank steunt met de Rabobank Clubkas Campagne de verenigingen en stichtingen in Delft, Midden-Delfland, Lansingerland, Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. In 2018 wordt een totaalbedrag van € 75.000 beschikbaar gesteld. Deze nieuwe campagne vervangt de Rabobank Sponsorfietstocht, waar verenigingen en stichtingen konden fietsen om een donatie te ontvangen.

Meedoen aan de Rabobank Clubkas Campagne in 2018
Verenigingen en stichtingen die klant zijn bij Rabobank Zuid-Holland Midden kunnen zich tussen juni en september aanmelden voor deze campagne. Dat heeft Redeoss inmiddels gedaan. Vervolgens ontvangen alle leden van Rabobank Zuid-Holland Midden op 2 oktober een digitale stemkaart waarmee zij hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete vereniging(en) en stichting(en). In de Rabo Bankieren App of via Rabo Internetbankieren kun je eenvoudig je e-mailadres doorgeven of aanpassen.


Redeoss gaat ook dit jaar weer meedoen met de Grote Clubactie. Zoals iedereen weet moeten we acties ondernemen om de verhoogde kosten voor de huur van de kleine en de grote sportzaal en het zwembad te kunnen bekostigen. Om het sporten bij Redeoss betaalbaar te houden, moeten we proberen om met z'n allen extra inkomsten te genereren.

De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen zij de extra inkomsten die ze hard nodig hebben: 80% van de opbrengst gaat direct naar de clubkas!

Alle leden kunnen (uiteraard) meedoen met de Grote Clubactie. Voor degene die voor Redeoss de meeste loten weet te verkopen stelt de penningmeester weer een leuke prijs beschikbaar!

Lotenverkopers van de Grote Clubactie mogen vanaf zaterdag 15 september op pad met de intekenlijsten. Elk lot kost € 3,- en daarvan gaat dus maar liefst € 2,40 naar de vereniging. Er wordt weer met machtigingen gewerkt. Dat betekent dat we slechts eenmaal langs de deur hoeven (alleen om te verkopen); de betaling vindt dan plaats via die (eenmalige) machtiging. De koper ontvangt het lotnummer via het bankafschrift.

De lotenverkoop van de Grote Clubactie begint dus op zaterdag 15 september. De uiterste inleverdatum van de boekjes met de verkochte loten is zaterdag 17 november. De trekking van de loterij is op woensdag 12 december. De publicatie van de trekkingsuitslag volgt dan op donderdag 13 december. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 100.000,-. Maar er zijn uiteraard ook nog vele andere kleinere prijzen.

Online lotenverkoop
Het is ook mogelijk om online loten te kopen voor de Grote Clubactie. Kent u iemand die op deze manier loten zou willen kopen voor Redeoss? Geef dan de volgende link door (beschikbaar vanaf zaterdag 15 september):


http://clubactie.nl/actie/Redeoss


Contactpersoon
De coördinator van de Grote Clubactie voor Redeoss is Job Duijndam (e-mail: job@redeoss.nl).


Archief

Minder recent nieuws kunt u vinden in het archief:

Weet u nog meer nieuws dat hier eigenlijk gemeld zou moeten worden? Neem dan a.u.b. contact op met de webmaster: Roelof Koekoek stuur een e-mail


Laatst gewijzigd op 10 oktober 2018