De sportsecties van Redeoss


Jeugdsport

Juist het belang van actief sporten door de jeugd is de aanleiding geweest de vereniging op te richten. De Redeoss jeugd wordt deskundig begeleid. Op zaterdagochtend speelt en traint de jeugd. Wij kunnen het niet laten er op te wijzen hoe belangrijk het is voor uw kind, op jonge leeftijd te wennen aan sporten in verenigingsverband en daar een vriendenkring op te bouwen.

Op zaterdagochtend is er in principe de mogelijkheid om te badmintonnen, rolstoelbasketballen, tafeltennissen en voetballen. Vanwege te weinig belangstelling is er momenteel (tijdelijk) geen voetbal. Als er weer voldoende belangstelling voor is, kan dit weer worden opgepakt.

Jeugdbadminton

De badmintonjeugd (09:30 - 10:30 uur) wordt getraind door Constantino Bos.

Jeugdrolstoelbasketbal

De training van de jeugdrolstoelbasketballers (10:30 - 11:30 uur) is (voorlopig) opgeschort vanwege te weinig belangstelling.

Bewegen op muziek

Ook "bewegen op muziek" voor kinderen van 7 t/m 12 jaar (11:30 - 12:30 uur) is (voorlopig) opgeschort vanwege te weining belangstelling.

COPD

Contactpersoon: Cor van Duijn stuur een e-mail

COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease, vertaald: chronisch belemmerende longziekte. Voor COPD-patiënten is het van groot belang om voldoende te (blijven) bewegen. Elke maandag, van 16:00 tot 17:00 uur kan in de kleine sportzaal van het Basalt Revalidatiecentrum in een ongedwongen sfeer, onder deskundige begeleiding van een bewegingstherapeut, worden deelgenomen aan diverse sportieve activiteiten, aangepast aan de mogelijkheden van de individuele COPD-patiënt. Deze activiteiten verbeteren de conditie, ondersteunen de therapie en geven plezier. Is uw belangstelling gewekt? Neem dan eens een kijkje in de sportzaal of doe mee aan een oefenles.

CVA

Contactpersoon: vacant

Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische vakterm voor een ongeluk in de vaten van de hersenen; een beroerte, een hersenbloeding of een herseninfarct. Mensen die daardoor getroffen worden, ondervinden daarvan vaak ernstige gevolgen zoals (gedeeltelijke) verlammingen, spraakproblemen, evenwichtsstoringen en andere klachten. Helaas blijven ook na therapie vaak één of meer handicaps aanwezig. Voor deze ex-patiënten hebben wij binnen Redeoss een activiteit die wij CVA-sport noemen. Onder deskundige leiding gaat het om een combinatie van allerlei sport, spel en oefeningen. Natuurlijk volledig aangepast aan de doelgroep en gericht op verbetering van de conditie en functies die door de CVA zijn aangetast.

Fitness on Wheels

Contactpersoon: Marten Drese stuur een e-mail

Anders dan de naam doet vermoeden is Fitness on Wheels bij Redeoss niet alleen voor rolstoelgebruikers. Dit was bij de start in 2001 wel de opzet, maar er waren toen echter niet voldoende rolstoelers die konden/wilden fitnessen (als gevolg van het zeer ongunstige tijdstip: donderdagavond van 21:00 tot 22:00 uur). Er is toen besloten dat een ieder die wilde fitnessen, welkom was. Hier zit één 'maar' aan: rolstoelers gaan bij de aanmelding/inschrijving in principe voor. Dus als er plaats is voor één persoon en er zijn twee gegadigden, waarvan er één in een rolstoel zit en de ander niet, dan wordt de rolstoelgebruiker ingeschreven en zal de ander moeten wachten tot er weer een plekje vrij is. Deze voorwaarde hoeft op dit moment niet te worden toegepast. Er is voorlopig plaats genoeg!

De training is in het Basalt Revalidatiecentrum in Delft, wekelijks op maandag-, woensdag- en donderdagavond. In onze trainingszaal wordt onder deskundige leiding gewerkt. De deelnemers nemen in hun rolstoel op, achter of aan een van de vele fitnessapparaten plaats. Hoe dat precies gaat, moet u zelf zien of nog beter ervaren. Het programma is steeds in ontwikkeling en al doende kan eraan geschaafd worden. Voordat u actief mag deelnemen, krijgt u een intakegesprek met de trainer/trainster. Samen met hem/haar gaat u na wat uw mogelijkheden en eventuele moeilijkheden zijn. Er wordt wel een extra contributie gevraagd voor deze tak van sport.

De trainingen op een rijtje:

maandag:
woensdag:
donderdag:

Locatie: Basalt Revalidatiecentrum, Reinier de Graafweg 1, 2625 AD Delft.

Er is ook plaats voor u, komt u gezellig met ons meedoen?

Badminton

Contactpersoon: Lenie ten Hulscher stuur een e-mail

Bij badminton hebben wij een breed aanbod. Wij spelen zowel op recreatieve basis als in wedstrijdverband. De jeugd kan op zaterdagochtend met de sport kennismaken (zie hierboven onder jeugdsport). De wedstrijdsporters hebben de mogelijkheid extra trainingen te volgen (op dinsdag- en donderdagavond). Wij nemen deel aan door Badminton Nederland georganiseerde wedstrijden. Deze wedstrijden worden verspreid door het land gespeeld in de vorm van toernooien (het aangepast badmintoncircuit). Sporters die daarvoor in aanmerking komen, kunnen deelnemen aan de centrale training van het nationale team.

Rolstoelbasketbal

Contactpersoon: Martijn Witte stuur een e-mail

In Nederland zijn ongeveer 25 verenigingen, waaronder Redeoss, waar rolstoelbasketbal gespeeld wordt. Landelijk zijn er zo'n 50 teams met ongeveer 700 actieve spelers. Het spel en de spelregels zijn, op enkele praktische aanpassingen na, identiek aan basketbal voor valide sporters. Het is een geëmancipeerde sport, vrouwen en mannen, jong en oud, spelen samen. Redeoss speelt in een door de Nederlandse Basketball Bond (NBB) landelijk georganiseerde competitie. Redeoss komt uit in de Toernooidivisie C. De basketballers trainen op donderdagavond en op zaterdagochtend in de grote sportzaal van het Basalt Revalidatiecentrum, Reinier de Graafweg 1, 2625 AD Delft.

Tafeltennis

Contactpersoon: Monique La Brijn stuur een e-mail

Tafeltennissen bij Redeoss houdt in "deel uitmaken van een gezellige groep". Er wordt gespeeld op de dinsdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur in de kleine sportzaal van het Basalt Revalidatiecentrum, Reinier de Graafweg 1, 2625 AD Delft.

De mogelijkheden zijn:

  • gewoon recreatief een balletje slaan
  • meedoen aan de interne competitie
  • trainen voor de ranglijsttoernooien
  • training door middel van een balletje slaan tegen de robot

Interne competitie

De interne competitie loopt van de herfstvakantie tot de meivakantie het jaar daarop. Er wordt een voorronde gespeeld; alle deelnemers spelen een keer tegen elkaar. In de nacompetitie worden deelnemers verdeeld in een A-poule en een B-poule; gestreden wordt voor een wisselbeker en de eer. Er is een beker voor zowel poule A als voor poule B.

Ranglijsttoernooien

De ranglijsttoernooien worden gehouden in diverse plaatsen in het land. Ze worden georganiseerd door verenigingen (aangepaste sport) aangesloten bij de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB). De regels van de NTTB worden ook hier gehanteerd. Er wordt gestreden voor een zo hoog mogelijke plek in de klasse-indeling (1 t/m 6) en voor een ranglijstbokaal.

Training op dinsdagavond

Naast de interne competitie is er op dinsdagavond vooral aandacht voor de gezelligheid en ontspannen een balletje slaan. Eens in de maand komt er een trainer om ons de fijne kneepjes bij te brengen van het spel: de techniek te verbeteren, maar ook om het uithoudingsvermogen te verhogen. Er is een robot aanwezig om tegen te spelen.

Voetbal

Contactpersoon: Arnold de Best stuur een e-mail

Redeoss heeft vele jaren een zaalvoetbalteam gehad. Tegenwoordig heet dat een futsalteam. Dit team heeft jarenlang aan het jaarlijkse G-toernooi van de KNVB meegedaan, met leuk resultaat. Op dit moment wordt er vanwege te weinig belangstelling (voorlopig) niet getraind.

Voor vragen en of informatie kan je altijd terecht bij Arnold de Best.

Zwemmen

Contactpersoon: Christie Makkes stuur een e-mail

Met ingang van 1 januari 2022 stopt de sectie zwemmen bij Redeoss.

De zwemsectie vertegenwoordigt een grote groep sporters binnen Redeoss. Wij hebben een breed aanbod aan mogelijkheden. Redeoss maakt gebruik van het zwembad van het Basalt Revalidatiecentrum in Delft. Het zwembadwater is 32° C en de zwemzaal is voorzien van diverse faciliteiten, die mensen met een beperking nodig kunnen hebben. Het zwembad is voor Redeoss beschikbaar op zaterdagochtend van 9:00 tot 13:00 uur en op dinsdagavond van 18:30 tot 21:30 uur. Wij werken met een zeer gemotiveerd en geschoold zwemkader.

Zaterdagochtend

Op zaterdagochtend worden er "een-op-een" lessen en groepslessen gegeven en is er vrij zwemmen. De "een-op-een" lessen worden gegeven tussen 9:00 en 11:00 uur. De groepslessen en het vrij zwemmen tussen 11:00 en 13:00 uur. Een les duurt 30 minuten. Na een proefles wordt een kind ingedeeld op niveau. In de "een-op-een" lessen maken wij gebruik van sticker leskaarten, zodat de kinderen gemotiveerd worden om onderdelen van het diploma te behalen en een sticker te kunnen verdienen. Mocht u vragen hebben over deze lesmethode, stel deze gerust aan het zwemkader.

Rooster

Op zaterdagochtend wordt er gezwommen van 09:00 tot 13:00 uur. Het rooster:

09:00 - 11:00 uur:
11:00 - 11:30 uur:
11:30 - 12:30 uur:
12:30 - 13:00 uur:


Dinsdagavond

Op dinsdagavond is er een gevarieerd rooster met groepslessen voor (jong) volwassenen met minimaal een B diploma/certificaat, warm water zwemmen, les zwemmen, banen zwemmen en vrij zwemmen.

Rooster

Op dinsdagavond wordt er gezwommen van 18:30 tot 21:30 uur. Het rooster:

18:30 - 19:10 uur:
19:10 - 19:50 uur:
19:50 - 20:30 uur:
20:30 - 21:00 uur:
21:00 - 21:30 uur:


Laatst gewijzigd op 30 december 2021